Top 15 SEO Interview Questions and Answers

If you are going for a SEO job interview, then these questions will help you to crack the interview easily. Here are some important questions that will asked during interview.

1) What is SEO?
Ans- SEO is a techniques that increase your website ranking on search engines. It will gives you lots of traffic on your site. It is two types of.

  • On Page SEO
  • Off Page SEO.

2) How much time you take for a new site.
Ans- If you have a new site, you can increase your website traffic less than 1 month. You have submitted your website links on high ranking sites.

3) What are the best SEO tools do you use?
Ans- Mostly I use Google Webmaster, Google analytic, keyword search, Alexa & open site explorer.

4) Tell me something about Googlebot?
Ans- To index a website Google uses the Googlebot software. Crawling & indexing of a website are done through Googlebot by collecting details of that site. It is a web crawling software that will index your websites.

5) Difference Between SEO & SEM?
Ans- SEM- Search Engine Marketing is used for the promotion of a website through Search Engine Result Page (SERP). It will send direct traffic to your website.
SEO- Search Engine Optimization is used to optimize your website to the search engine.

6) What are ‘nofollow’ and ‘dofollow’ link?
Ans- Which links are crawled by search engiens 'are dofollow' and which links are not crawled by search engines are ‘nofollow’.

7) What is robots.txt?
Ans- Robots.txt is a text file. It gives instruction to search engine crawlers about indexing and caching of a website.

8) What is 301 redirect?
Ans- It is a method by which the user are redirected to new page url to old page url.

9) What are cross linking?
Ans- Cross linking is the process of linking from one site to another site.

10) How many types of Meta Tags in SEO?
Ans-  There are two types of meta tags in seo.
Description Meta tag (150 characters)
Keyword Meta tag  (200 characters)

11)- What are Backlink?
Ans- Backlinks are the incoming links from another website to your website.

12)- What are out bound Links?
Ans- Out bound Links are our website links that are listed to another website or webpage.

13)- Why title tag is important in seo?
Ans- Title tag is most important in seo. it tells us about the content on website.

14)- How many technices in seo?
Ans- There are 3 types of technices in seo.
Black hat seo, white hat seo, grey hat seo.

15)- What are webmaster tools?
Ans- Webmaster tool is used for fix the broken links of your website. you can also get information about indexed urls, crawl errors, incoming links etc.

You can are searching for more interview questions checkout this link- SEO Interview Questions and Answers

No comments:

Post a Comment

Top Most Popular Posts in Last 7 Days

Share on Your Social Media Profile